수업일 :
실습 과목 :
인원 및 수업시간 :
Time: 10:00 ~ 14:00
음식 작품 :
Ingredients
1 Q'ty
(1인분)
Order &
Divide
Standard & Remark
Chicken whole
400~450g
개인당 1마리
Bone knife
Chicken Leg
120~140g
1ps
Chicken Wing
100g
2ps
Chicken Tulip
100g
2ps
Cajun power
140g
Paprika power
2g
Garlic chopping
2g
Chicken Base
1g
Oil
20ml
Salt & pepper
some
Chicken Legd Skin
120~140g
1ps
Pimento green, Red
4g
Rice
4g
White wine
10ml
Garlic whole slice
1ps
Salt & Pepper
some
② Chicken Legs Roll "Chicken Galratin"
☞ 현장에서 판매되는 면의 무게 160g(삶기 전 120g정도)
<< Chicken dishes by part >>
① Grilled Cajun Chicken Legs and wing, tulips
2025년 05월 07일 / 수요일(2학년 1반/ 19명)
유럽피언조리실습, 이기성(교수)
9조(학생)+1조(교수)
한 조당 1작품씩 완성품 제출할 것(검사 후 시식 할 것!!!)
실습명 :
① Grilled Cajun Chicken Legs and wing, tulips
② Chicken Legs Roll "Chicken Galratin" ③Chicken Noodle Soup
④ Grilled Chicken Breast with Ricotta Cheese and Sun-dryed Tomato
Chicken bone(Skin out)
100g
X
* 닭뼈는 별도로 모아 두세요(데미 글라스 사용)
Chicken Legs Roll "completion"
1ps
* 닭가슴살도 같이 삶아 준다(3번)
Pepper whole
1g
Bay leaf
2ea
White vegetable(Onion)
10g
White vegetable(Leek)
10g
White vegetable(Garlic)
2ps
White wine
30ml
Water
2000ml
Chicken base
2g
Salt & Pepper
some
Chicken breast shred
100g
* 닭가슴살을 삶아서 찢어 놓는다(식힌 후에)
Chicken stock (3 번 )
250ml
Leek white
20g
식재료 분배하지 마세요
Zucchini green
10g
식재료 분배하지 마세요
Carrot
10g
식재료 분배하지 마세요
Basil dryed
1g
White wine
10ml
Spaghetti(Boil)
4g
Salt & pepper
some
Chicken breast skin
100g
Sun-dried tomato
6g
Rocotta cheese
4g
Salt & Pepper
some
Cooking Foil
1ps
< Clear chicken stock → "Chicken Galratin" >
④ Grilled Chicken Breast with Ricotta Cheese and Sun-dryed Tomato
◈ Cooking Method ◈
③ Chicken Noodle Soup