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목원대학교외식조리·제과제빵학과


현장 경쟁력 있는 셰프와 베이커를 키우는

외식조리·제과제빵학과​

강의자료실

[보강 주차] 서양조리실습_수업자료

작성자 이** 작성일 2025.12.02 조회수142

(1) Fish and Chips with Lemon
Golden-fried, crispy battered fish served with thick-cut chips. Accompanied by a fresh lemon wedge to add a bright, zesty finish to every bite. Perfectly seasoned and satisfying.

 

(2) Grilled Fish with Caper & Vin Blanc Sauce, Potato Mash
A tender, flame-grilled fish fillet finished with a bright caper and vin blanc reduction, paired with creamy potato mash for a refined balance of flavor and texture.

 


 

* Vin Blanc Sauce
생선스톡, 화이트와인, 크림, 샬롯, 버섯, 파슬리 따위를 넣고 졸여 만든 소스 븨르 블랑(Beure Blanc)은 프랑스어로 "하얀 버터"라는 뜻함, 전통은 버터로 농도를 잡는 것이 특징(가벼움) 뷔르마니에(밀가루+버터, 1:1의 비율)로 잡기도 하지만, 소스가 무겁다